Recentste nieuwsberichten en artikels
Nieuws🕘 18 Sep 2018
Volgend jaar krijgt K3 een eigen zone in Plopsaland De Panne. Het bekende muzikale trio zal een eigen coaster en een restaurant in het hoofdpark van de Plopsa groep krijgen. Hierdoor verdwijnen de laatste sporen van het oude Studio 100 programma Wizzy en Woppy.
Artikel🕘 13 Sep 2018
Woensdag 12 september was het eindelijk zover... Moulin Rouge-danseressen openden samen met de familie Mack op feestelijke wijze de nieuwe Eurosat CanCan Coaster in Europa-Park! Pretparken.be mocht dit heugelijke event bijwonen en geeft je een impressie van het verloop ervan.
Nieuws🕘 30 Aug 2018
Naar jaarlijkse gewoonte heeft Six Flags op 1 dag aangekondigd wat er allemaal nieuw komt in hun verschillende parken voor het volgende seizoen. Wij zetten de nieuwigheden voor jullie op een rijtje.
Nieuws🕘 30 Aug 2018
Het Amerikaanse pretpark Carowinds, gelegen op de grens van North en South Carolina, pakt volgend jaar uit met een nieuwe achtbaan: 'Copperhead Strike'. Het park uit de Cedar Fair group plaatst een LSM achtbaan met dubbele lancering van de Duitse constructeur MACK Rides.
Nieuws🕘 30 Aug 2018
Six Flags Magic Mountain pakt nog eens groots uit: voor seizoen 2019 kondigen ze een nieuwe achtbaan aan. Het gaat om een gelanceerde duellerende achtbaan van Premier Rides.
Nieuws🕘 29 Aug 2018
Het Zweedse Tivoli Gröna Lund, bij Stockholm onthulde vandaag zijn nieuwigheid voor 2019. Het park vult zijn nu al meer dan behoorlijke thrillaanbod aan met een Chaos Pendle. De attractie krijgt de naam "Snake" mee.
Nieuws🕘 23 Aug 2018
Het Noord-Duitse Hansa-Park kondigde onlangs haar uitbreiding voor volgend seizoen aan. Het park opent in 2019 een enorme vrije-val-toren van maar liefst 120 meter. De attractie maakt deel uit van een nieuw themagebied dat rond een bestaande achtbaan in het park wordt opgebouwd.
Nieuws🕘 23 Aug 2018
Na een rustig juli lijken bezoekers eindelijk de weg te hebben gevonden naar Toverland's monsteruitbreiding van 35 miljoen euro. Toverland beleefde op moederdag haar drukste dag ooit. Het attractiepark mocht zo’n 14.000 bezoekers verwelkomen, 3.
Artikel🕘 22 Aug 2018
De laatste jaren heeft Phantasialand er veel aan gedaan om het park ruimer te laten lijken. Helaas blijven ze door de weerstand van omwonenden beperkt tot een erg kleine oppervlakte waardoor rustige plekjes soms wat lastig te vinden kunnen zijn. Wij geven hiervoor enkele tips.
Nieuws🕘 16 Aug 2018
Tivoli Gardens bestaat dit jaar 175 jaar. Het beroemde Deense park vierde deze verjaardag met de opening van jubileumattractie 'Tik Tak'. De oude breakdance-attractie 'Snurretoppen' die hiervoor plaats moest ruimen krijgt hiermee een stijlvolle en waardige opvolger.
Nieuws🕘 15 Aug 2018
Toverland heeft goed nieuws voor personen die liefhebber zijn van de blauwe kleur van de nieuwe achtbaan Fēnix. Het attractiepark stuurt binnenkort een verfteam op pad om de meest originele items van deze opvallende Fēnixblauwe kleur te voorzien.
Nieuws🕘 15 Aug 2018
Al geruime tijd gonst het van de geruchten rondom een nieuwigheid voor Canada's Wonderland. Er zijn namelijk al een tijdje werkzaamheden gespot en de fancommunity sprak van een B&M dive coaster. Dat lijkt nu te kloppen. In de Joodse Mythologie zijn er drie opperwezens.
Pretparkdeals

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.